Wednesday, March 04, 2009

Himpunan Bantah PPSMI 7Mac

aku rasa mmg kena nilai baliklah..sbb sape dok bandar mmglah anak2 mereka speaking jerk..yg dok kampung tu bukan tau mo speaking kang salah grammer, pronounce dan belaka dan failed gak bebudak tu.huhuhu..

Aku salah sorang budak yg kengkadang suke lepak kat kampung so dpt rasakan bezanya..tak salah nak gunakan BI tp sewajarnya kecemerlangan tu bukan di nilai dr bahasa yg digunakan..Hatta mereka yg berjaya contohnya Jepun tak pernah pun belajar bahasa asing. Bykkan translate buku english ke BM. Siapa kata tak tau English tak kan kemana2? Buatlah vision yg lebih tulus

Anti-PPSMI brochure


p/s:Mari kita ramai2.. Pejuangkan Hak asasi!! Demi Bahasa Demi Bangsa..
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

sila gunakakan bahasa yang sopan dan sesuai atau pon sesedap rase apabila mengkritik.