Tuesday, November 24, 2009

Hacking CyberCafe..!! Malay Edition..!!

ok first thing....cyber cafe sekarang ni security dia ade yg lemah ade yg
kuat...bergantung pada program yg diorang guna...ade yg perlu membeli
nombor pin dan mengunakan nombor pin tu utk access ke pc...ade jugak yg kena
bayar di kaunter utk suruh dia bukak...

Ade dua program yg di install dalam pc
tersebut....satu program 'lock'
contoh:ecafe pro, dalam windows...dan
satu lagi program recover dalam system
contoh : diskeeper,Go-Back..kalau yg
dilengkapi dgn program recover ni korang
install ape2 bila restart dia hilang
semua yg korang install/download...etc..

salah satu program system 'lock' windows...



Ok kita bagi contoh 2 situasi...

1st : Korang ada duit tp main 2 jam
je...ingat nak main lama sikitla..
2nd : Korang takde duit..tapi nak main
jugak (sewel)

Penyelesaian.....jeng jeng jeng

Situasi Pertama
Korang tengah sedap2 main tiba2 dia
cakap tinggal 2minit...tak ke hangin?
hehehe...ade jalan penyelesaian..
pernah dengar perkataan msconfig? kalau
pernah itulah jawapannya...korang pergi
startrunmsconfig pastu disable
all....then restart...done play as long
as u like....

Q :Huhuhu takkan senang begitu je? kalau
takde 'Run' kat start camner pulak?
A :kalau takde run kat start korang kene
bukak my computer pastu type
C:\WINDOWS\PCHEALTH\HELPCTR\Binaries
pastu bukak msconfig..

Q :My computer pun takde nak bukak camner?
A : guna internet explorer la pastu type
kat address tu
C:\WINDOWS\PCHEALTH\HELPCTR\Binaries

Q :Bila bukak my computer nak bukak C:
terus je dia padam...
A : Guna internet explorer utk bukak C:

Q: aku dah restart tapi tak boleh
la...dia system lock..
A: sebab dia ada recovery system(pasal
recovery system akan diceritakan
kemudian di bawah)ko try exit without
restart pastu log off then log in back....

Situasi Kedua
Dah takde duit nak main jugak? ish2 ape
nak jadi?

Situasi ni adalah jawapan utk pc yg ada
recovery system...nak tahu tak?

Jawapanya:
F8
Restart the pc lepas tu press F8 dia
akan keluar



Pilih Directory Services Restore Mode
(Windows Domain controllers only )
Bagi pilihan ini save mode ni dia
activekan grafik
card,sound,networking...dia akan disable
program yg tak berkenaan...so? Enjoy


Good Luck
P/S :Kalau kene tangkap cakap tak
tahu...dia on sendiri...jadi saya main
je.... jahat giler aku ni kan.
Comments
1 Comments

1 comments:

sila gunakakan bahasa yang sopan dan sesuai atau pon sesedap rase apabila mengkritik.