Sunday, February 28, 2010

Amaran kepada pengguna Windows 7

M$oft baru2 ni melancarkan Windows Activation Technologies Update untuk Windows 7 (WAT) untuk melawan piracy.

target mereka melalui detection terhadap 70 Activation Hack/Crack yang berlainan. so jika anda guna 7Loader anda harus hati2.

OEM copy gak maybe tak terlepas check ni. tu yang bahaya tu

apa nama update tersebut?
WAT Update (KB971033) Disables Windows 7 Activation Cracks with Dynamic Signature.

bagaimana ia masuk dalam sistem?
dah tentu melalui windows update. sesapa yang terlalu yakin ngan "original c0py" beliau dah mesti turn-on automatic update sepenuhnya kan.

bagaimana nak elakkan?
turn-off automatic update sama sekali.
atau just on notification. bila ada update, pilih2 la. nampak KB971033 tu untick.

rujukan disini
http://windowsteamblog.com/blogs/genuinewindows/archive/2010/02/11/windows-activation-technologies-update-for-windows-7.aspx
or
http://support.microsoft.com/kb/971033

Kalau dah terkena

removeWAT
Code:
http://slics.myftp.org/Tools/Hazar/RemoveWAT22.exe


Chew-WGA
Code:
http://chew.tk/


RemoveWAT22.exe (3.65 MB)
Code:
http://www.mediafire.com/?zjennitjzf5

Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

sila gunakakan bahasa yang sopan dan sesuai atau pon sesedap rase apabila mengkritik.